Lager nytt monsterløp


Lager nytt monsterløp

Sportsklubben Kraft har sett dagens lys. Og ildsjelene i den nystartede klubben planlegger nå et kombinert gate-og terrengløp på Tranby.
Ideen til den nye klubben ble unnfanget på et nachspiel. Veien fra en morsom tanke til en seriøs idrettsklubb ble imidlertid kort.

SK Kraft er en løpeklubb, som allerede har vært representert internasjonalt ved deltagelse i Dubai maraton tidligere i år. Nå ligger søknaden inne hos Norges Idrettsforbund om formell godkjennelse av klubben.

KRAFTPRØVEN

Og planleggingen av et nytt løp i Lier er allerede i full gang. Løpet går av stabelen 19. august og har fått navnet AGR Kraftløpet, etter hovedsponsoren.

– Det arrangeres allerede flotte løp i Sylling og på Eggekollen, og vi syntes det er på høy tid at vi får et liknende arrangement også på østsiden/Tranby-området, sier klubbens leder, Per Morten Krogh.

AGR Kraftløpet vil ha start og målgang på Hennummarka skole, og vil etter planen bli et variert familiearrangement, der lokale aktører er invitert til å delta – Tranby skolekorps vil stå for kioskdriften og Friskis og Svettis vil sørge for deltagernes oppvarming. Det vil også bli arrangert et barneløp på Hestesletta.

Hovedløpet er målt til 10,5 kilometer, og følger en tøff rundløype, der stigningen fra Hennumtorget og helt opp til Kraftkollen, på nærmere 500 meter over havet, vil sette melkesyra på harde utfordringer.

Det er også mulig å velge en kortere versjon, men da går man glipp av den flotte utsikten fra Tranbys tak.

SAMARBEID MED LIER IL

Siden SK Kraft allerede har hovedsponsor på plass, har klubben gått til anskaffelse av et topp moderne elektronisk tidtakersystem. Klubben har inngått en avtale med Lier IL om utlån av systemet til bruk ved skirenn og liknende, mot at Lier IL drifter systemet og bistår ved tidtakingen under AGR Kraftløpet i ti år framover.

Det er mulighet for å melde seg på løpet allerede nå på www.kraftlopet.com.

Artikkelen er hentet fra: http://lierposten.no/sport/lager-nytt-monsterlop-1.7224420

Kommentarer er stengt.